Hostinar

fotgrafnuntafocsani33
Hostinar

Hostinar

Fotograf tanar, entuziast, creativ si in plina ascensiune, care incearca sa surprinda emotiile tale in fotografii de neuitat.

5 cărți care să-ți aducă inspirație în relație

Sunt fotograf de nuntă cu experiență de mai bine de 10 ani și misiunea mea e să creez amintiri. În pozele pe care le fac surprind de fiecare dată iubirea. Fiecare are însă definiția lui pentru iubire și vine în relație cu gândurile, emoțiile și așteptările sale.

Să fii mire, sau mireasă, e un rol încărcat de bucurie dar și de emoții. Vine și cu responsabilități și cu așteptări. Acest rol nou nu trebuie însă să te sperie pentru că poți beneficia de experiența altor cupluri despre care poți citi în o mulțime de cărți. Ți-am pregătit scurte recenzii pentru 5 cărți care să-ți aducă inspirație în relație.

Uite care sunt recomandările mele de lectură:

 

Cele cinci limbaje ale iubirii de Gary Chapman

Te-ai obișnuit, probabil, să fii întrebat ce este dragostea pentru tine. Dar astăzi, gândește-te: tu știi ce e dragostea pentru cel de lângă tine? Știi cum îți spune că te iubește și ce așteaptă de la tine?

Ca viitor mire sau mireasă e important să descoperi care este limbajul tău de iubire și care este modalitatea prin care cel de lângă tine se simte iubit(ă). Doar astfel veți avea amândoi ”rezervorul” plin și să veți putea bucura împreună de viața în doi.

Cele cinci limbaje primare ale iubirii descoperite de Gary Chapman sunt: declarațiile, timpul, darurile, serviciile și contactul fizic iar în carte povestește cum le poți recunoaște și manifesta.

 

Iubește și fii iubit(ă) de Domnica Petrovai

„Am scris dorind să explic că viața în doi – oricât de nebănuite ar fi căile ei – are un alfabet. Trebuie să urmeze o igienă elementară. Să aibă repere și limite sănătoase. Există etape, fiecare cu farmecul și miza ei. Ca o relaţie de cuplu să funcționeze, alfabetul ei trebuie învățat…“ spune Domnica Petrovai, psiholog clinician și psihoterapeut cu o experiență de peste 20 de ani în consilierea și psihoterapia familiei și terapia cuplului, în cartea ”Iubește și fii iubit(ă)”. Sper să vă fie de folos experiența Domnicăi expusă în această carte și să vă oferiți timp de fiecare dată când va fi nevoie să vă iertați, să vă acceptați fricile și să vă reclădiți viața, așa cum vă doriți.

 

Dansul relațiilor de Harriet Lerner

Dansul relațiilor ne învață cum să gestionăm cele mai importante relații din viața noastră cu claritate, încredere și iubire. Asemenea unui dans în doi, nu e niciodată util să te lași copleșit de emoții și să-ți pierzi capacitatea de te a gândi la soluții în situații dificile. Harriet ne încurajează să ne definim valorile, convingerile, principiile și prioritățile și să acționăm în conformitate cu ele.
De-abia după ce ne formăm o imagine mai clară și mai complexă despre noi înșine și despre cealaltă persoană, putem să delimităm limitele peste care nu putem trece, să ne întărim capacitatea creativă, înțelepciunea, bucuria și mai ales să ne dezvoltăm capacitatea de a primi iubire.

Primește iubirea pe care o dorești  de Harville Hendrix

Harville Hendrix prezintă abilitățile de relaționare care au ajutat sute de mii de cupluri să înlocuiască eficient confruntarea și criticile cu un proces de vindecare ce are la baza dezvoltarea și sustinerea reciproce.

Acest ghid practic descrie tehnica revoluționară a Terapiei Relaționale Imago, ce combină mai multe discipline – printre care se numără stiintele comportamentale, psihologia abisala, terapia cognitiva și terapia Gestalt – pentru a crea un program ce urmărește rezolvarea conflictelor și înnoirea comunicarii și pasiunii.

Iubirea în opt capitole de John M. Gottman

Exercițiile și sfaturile propuse de John Gottman vă vor motiva să purtați discuții mai intime și mai deschise, să fiți mai receptivi față de valorile diferite ale partenerului, să-i validați emoțiile și nevoile, dar să știți, în același timp, cum să vă exprimați cu tact propriile sentimente și dorințe. După lectura acestei cărți bazate pe o vastă experiență clinică și de cercetare, vă veți redescoperi în chipuri inedite și mai intime, învățând că o relație de succes se creează în fiecare zi, prin mici gesturi de armonizare și printr-o curiozitate reînnoită față de trăirile celuilalt.

Dacă ai și alte recomandări de cărți care ți-au plăcut și care te-au ajutat în relație, m-aș bucura să-mi  povestești despre ele în secțiunea de comentarii.

Eu de abia aștept să surprind momente de neuitat la nunta voastră, momente la care să reveniți cu drag peste ani.

Iar dacă sunteți pasionați de lectură, aduceți cu voi lecturile voastre dragi indiferent dacă vă doriți o ședință foto în natură sau într-un spațiu închis.

Lectura este mereu fotogenică.

 

#creezamintiri