Hostinar

cum alegem tortul ideal pentru nunta
Hostinar

Hostinar

Fotograf tanar, entuziast, creativ si in plina ascensiune, care incearca sa surprinda emotiile tale in fotografii de neuitat.

Cum alegem tortul ideal pentru nunta?

Planificarea nunții este un proces complex, dar și dulce în același timp. Printre numeroasele aspecte organizatorice pe care trebuie să le stabiliți, este important să acordați timp și pentru alegerea tortului de nuntă.

Să recunoaștem: tăierea tortului este, în esență, unul dintre cele mai așteptate momente ale unei cununii și printre cele mai savuroase preparate de la recepția nunții. De aceea, este important să vă gândiți în avans la câteva elemente și la cum vă doriți să arate acesta.

Ca de fiecare dată, urmează să vă dau câteva sfaturi despre cum puteți să alegeți mai ușor tortul de nuntă.

Ce este dulce, mult aduce: alegerea tortului de nuntă perfect

  1. Bugetul

Bineînțeles, aspectul financiar nu poate fi neglijat. Oricât de elegant sau de mare vă doriți să fie tortul, trebuie să stabiliți o sumă aproximativă pe care sunteți dispuși să o alocați.

În acest mod, vă este mult mai ușor să gestionați atât bugetul total al cununiei, cât și să analizați doar acele oferte care se încadrează în suma voastră de bani.

  1. Designul

În ceea ce privește aspectul final al tortului, trebuie să vă gândiți la detalii precum:

  • forma tortului: rotund, pătrat, în etaje sau nu;
  • decorul acestuia: poate vă doriți ca în vârful lui să fie tradiționalele figurine care îi reprezintă pe miri sau poate vă imaginați elemente mai extravagante ori amuzante; totodată, este posibil să vreți să fie scris un anumit mesaj pe tort sau să fie decorat cu o diversitate de elemente comestibile;
  1. Tematica cununiei

În cazul în care aveți în plan să alegeți un anumit tip de nuntă, atunci este indicat să aveți în vedere acest detaliu pentru alegerea tortului de nuntă.

Imaginați-vă cât de frumos va fi ca deliciosul desert să fie în ton cu tema cununiei. Spectaculos, nu-i așa?

  1. Aroma

În funcție de preferințele voastre și, de ce nu, de sezon, gândiți-vă la aroma sau la aromele pe care doriți să le combinați. În egală măsură, luați în calcul și dacă aveți printre invitați persoane alergice la anumite ingrediente pentru a evita situațiile neplăcute.

  1. Degustare

Fie că tortul de nuntă este inclus în meniu sau decideți să apelați la serviciile unei cofetării, este important să stabiliți măcar 2 întâlniri pentru a degusta propunerea de tort.

Prima întâlnire ar trebui să se desfășoare pentru a degusta propunerile restaurantului sau cofetăriei, care pot să includă și preferințele voastre. Iar cea de a doua ar trebui să fie cu câteva săptămâni înainte de nuntă pentru a vă asigura că gustul tortului este exact cel pe care vi-l doriți.

  1. Cantitate

Aceasta depinde de numărul invitaților, de design-ul tortului și de umplutura lui. De regulă, se calculează 100-125 gr/porție. Pentru a fi siguri că alegeți cantitatea potrivită, nu ezitați să cereți sfatul cofetarului.

  1. Alte detalii

Nu uitați să întrebați aspecte precum condițiile de livrare ale tortului și cu cât timp înainte de nuntă este pregătit.

La final, nu-mi rămâne decât să vă reamintesc că, indiferent de gusturile voastre, important este să alegeți tortul de nuntă dorit și să vă bucurați din plin de cununie și de petrecere.

Vă doresc de pe acum Poftă bună!