Hostinar

Cum alegi fotograful potrivit pentru nunta ta
Hostinar

Hostinar

Fotograf tanar, entuziast, creativ si in plina ascensiune, care incearca sa surprinda emotiile tale in fotografii de neuitat.

Cum alegi fotograful potrivit pentru nunta ta

Fotografiile frumoase de nuntă sunt una dintre cele mai importante amintiri din ziua nunții tale, motiv pentru care este atât de important să îți dai seama cum să alegi un fotograf de nuntă. Fotograful de nuntă și videograful de nuntă (dacă alegi să aveți unul) vor fi persoanele care vor surprinde momentele speciale și sincere pe care le veți prețui pentru totdeauna, așa că alegerea potrivită este importantă.

Alegerea unui fotograf de nuntă care să vă înțeleagă stilul și viziunea este o parte crucială a zilei nunții voastre. Există mai multe lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă gândiți cum să alegeți un fotograf de nuntă, de la bugetul de nuntă la stilul de fotografiere a nunții. Indiferent de preferințele tale stilistice sau de mărimea bugetului tău, vei găsi cu siguranță un fotograf de nuntă care îți poate transforma instantaneele de vis în realitate. 

Poate vi se pare complicat să vă decideți cum să alegeți un fotograf de nuntă. Uite câteva idei care ar putea să vă ajute în luarea deciziei.

E bine să alegi atent și cu grija fotograful care îți va surprinde momentele importante din viața ta, momente care îți vor rămâne amintiri o viață.

Primul pas este acela în care te uiți la portofoliile mai multor fotografi și în care alegi stilul care ți se potrivește.

Poate cel mai important criteriu de care să ții cont este caracterul său. E important să-ți  placă de el că OM mai întâi de toate. Pentru că, acesta vă va însoți toată ziua, va fi implicat în organizarea timpului și în principalele momente ale nunții voastre. Mai mult, acesta va interacționa cu toți invitații voștri.

 

Ce buget ai

Un pas important este să discutați în cuplu cât de mult puteți cheltui și păstrați întotdeauna acest lucru în minte pe măsură ce vă continuați căutarea.

Care este viziunea voastră

Rezultatul final preferat este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont. Uită-te prin portofoliile diferiților fotografi de nuntă și notează-ți ce îți atrage atenția. O fotografie romantică, clasică, un amestec de culoare și alb-negru, creativă sau contemporană? 

Creează apoi o listă scurtă a fotografilor de nuntă care îți plac și află mai multe despre ei.

 

Ia în considerare stilul lor

În mod similar cu viziunea ta, este important să iei în considerare și stilul de fotografie de nuntă pe care îl dorești. 

Majoritatea fotografilor de nuntă vor putea să se adapteze, dar mulți dintre ei se vor specializa într-un anumit stil de fotografiere și vor avea, de asemenea, abordări diferite în ceea ce privește modul în care fotografiază. Unii preferă o abordare din spatele scenei și neintruzivă, în timp ce alții pot prefera o structură tradițională și mai organizată a fotografiilor.

 

Iată care sunt cele trei tipuri principale de stiluri de fotografie de nuntă:

Fotografia de reportaj

Fotografia de reportaj este cunoscută și sub numele de fotografie fotojurnalistică sau documentară. Fotograful dumneavoastră va sta printre și în jurul dumneavoastră și al invitaților dumneavoastră, capturând fotografii spontane și sincere. Stilul de reportaj se bazează pe reacții și emoții, așa că vă puteți aștepta ca fotografiile să spună povestea reală a zilei voastre. Are un aer foarte autentic, deoarece nu implică nicio postură.

 

Fotografie tradițională 

Fotografia tradițională sau formală de nuntă este aspectul clasic de pozat pe care îl veți vedea în fotografiile de grup convenționale ale cuplului și ale petrecerii de nuntă. Acesta este cel mai popular stil și implică multe indicații din partea fotografului, dar este, de asemenea, mai consumator de timp decât reportajul. Cu toate acestea, fotografiile tale finite vor fi frumos realizate și bine iluminate.

 

Fotografie contemporană

Fotografia contemporană implică fotografii mai dramatice și unice și se va simți mai mult ca o fotografie de modă sau editorială, combinată cu reportajul. Acest stil este ideal dacă vă doriți fotografii de cuplu în ton cu moda și o abordare artistică a fotografiilor voastre. Va trebui să găsești un fotograf cu aceeași viziune creativă ca și tine, fie că este vorba de street style, portrete, conceptual sau axat pe natură.

 

Aranjează o întâlnire

 

Fotograful va petrece o zi întreagă cu voi, așa că trebuie să vă asigurați că vă înțelegeți bine cu el. Întâlnește-te cu el față în față, pune-i întrebări, parcurge-i portofoliul și vezi cum te simți în preajma lui. Te simți în largul tău? Simțiți că înțelege ceea ce vă doriți? 

Cu cât sunteți mai relaxați în preajma fotografului de nuntă, cu atât fotografiile vor fi mai naturale și mai relaxate.

Ajută să scrii o listă de întrebări pe care dorești să le adresezi înainte de o discuție inițială cu un fotograf.

 

Cunosc locul unde va avea loc evenimentul

 

Nu e un criteriu obligatoriu, dar este întotdeauna util dacă fotograful a mai fotografiat la locul de desfășurare a nunții dumneavoastră. Puteți vizita împreună locul de desfășurare a nunții dimineața devreme sau cu o zi înainte, pentru a vedea care sunt cele mai bune locuri și cele mai bune condiții de iluminare pentru fotografiere.

 

Rezervă o ședință foto de logodnă

 

Vă veți simți mult mai confortabil în ziua nunții dacă ați avut o anumită experiență de a poza în prealabil. O ședință foto de logodnă este o modalitate excelentă de a vă cunoaște fotograful de nuntă și de a vedea dacă personalitățile voastre se potrivesc – acest lucru este important, deoarece fotograful va fi alături de voi toată ziua.

Fotograful potrivit ar trebui să fie respectuos și să aibă abilitățile sociale necesare pentru a se integra în nunta ta. Ar trebui să vă pună o mulțime de întrebări și, cel mai important, să fie entuziasmat de ziua nunții voastre.

Ședințele de logodnă sunt o modalitate excelentă de a aduna fotografii și mai frumoase ale relației dintre tine și partenerul tău. De asemenea, veți avea ocazia să încercați toate ideile voastre amuzante și creative de fotografii de logodnă.

După ce ați luat în considerare toți acești factori, veți fi gata să luați o decizie. Nu uitați să aveți încredere în instinctul vostru. Eu de abia aștept să vă cunosc mai bine, să aflu povestea voastră dar și cum vă doriți să iasă fotografiile de la nunta voastră. 

Dacă fotografiile pe care le realizez vă sunt pe plac sau vă regăsiți în munca mea, te invit să completezi formularul din site sau dă-mi un telefon.  Stabilim o întâlnire, bem o cafea sau un ceai și povestiți-mi despre voi. Cu siguranță vom face o echipă bună și voi transforma instantaneele de vis de la nunta voastră în realitate.