Povestea voastră de dragoste este unică, la fel ca voi. Dacă ați ales deja data nunții, înseamnă că sunteți pregătiți să împărtășiți povestea voastră cu lumea. După ce ați pus la punct toate detaliile, tot ce vă mai rămâne este să îi invitați pe cei dragi, pe prieteni și pe membrii familiei să vă fie alături în această zi.
O invitație de nuntă este cea mai bună modalitate de a vesti oficializarea relației voastre.
Tipuri de invitații de nuntă
Varianta clasică
În format tipărit, scrisă aproape telegrafic, invitația clasică prezintă informații precise:
- numele vostru;
- data evenimentului;
- numele părinților mirelui și ai miresei
- numele nașilor voștri;
- unde și când va avea loc cununia religioasă;
- unde și de la ce oră va începe petrecerea;
- până la ce dată să vă trimită confirmarea prezenței;
- la ce numere de contact pot confirma participarea.
Invitația de nuntă ca o poveste
Ce face o poveste să fie memorabilă? O înțelegem, ne-o amintim ușor și o putem repovesti mai târziu. Iar dacă ajungem să credem în ea, ne poate schimba pentru totdeauna comportamentul. Dacă îți dorești ca invitația la nunta voastră să fie memorabilă, scrie-o ca pe o poveste. Trece fiecare idee creativă prin lista de verificare validată de autorii cărții Made to Stick* și crează o invitație de neuitat:
- Simplă
- Neașteptată
- Concretă
- Credibilă
- Generează Emoție
- Spune o poveste
Nu uita totuși să incluzi la sfârșit elementele esențiale din varianta clasică, cum ar fi până când ai nevoie de confirmarea participării.
* Chip Heath și Dan Heath
Varianta digitală
Avantajul emailului este că poate ajunge instant la destinatar și că poți personaliza așa cum îți dorești invitația.
Nu este restricționată de un număr de caractere, poți include fotografii cu voi, o hartă cu locația unde va avea loc petrecerea și multe alte elemente creative.
canva.com este o aplicație gratuită unde poți personaliza o invitație digitală ca un profesionist.
Invitație de nuntă scrisă de mână – personalizată
Dacă vrei ca invitația la nuntă voastră să fie personalizată, poți să scrie de mână fiecare invitație și pe lângă informațiile standard pe care vrei să le transmiți invitaților, poți adăuga o frază personalizată pentru fiecare invitat, în care să-i spui de ce este important pentru tine să participe. Poate fi și un exercițiu de recunoștință față de cei dragi.
Cu cât timp înainte este bine să împarți invitațiile
Nu trimite invitația cu mai puțin de 6 saptamani înainte de eveniment dar nici cu mai mult de 5 luni înainte. Între 2 și 4 luni înainte de nuntă este perioada potrivită. Totuși, dacă nuntă are loc în altă localitate, atunci invitația ar trebui trimisă cu cel puțin 6 luni înainte de eveniment, astfel incat invitații să aibă timp să-și asigure cazarea și transportul.
Până când aștepți confirmarea de participare
Termenul limită optim până la care ar trebui să primești răspuns este de aproximativ 30 de zile înainte de nuntă, astfel încât să ai timp suficient să anunți managerii restaurantului de câte meniuri vei avea nevoie dar și cum va fi aranjata sala de mese în funcție de numărul de participanți.
Nu ai primit răspuns de la toți invitații până la această dată, nu te îngrijora. Dă-le un telefon invitaților de la care nu ai primit răspuns.
Dress code la nuntă?
Dacă petrecerea va avea loc la o grădină sau pe plajă, invitatele nu se vor simți confortabil purtând tocuri, astfel este indicat să specifici pe invitație cum ar trebui să se îmbrace. White Tie sau Black Tie, cocktail sau format, dressy casual, casual sau festiv… sunt convins că îți dorești ca invitații tăi să se simtă bine. Indiferent dacă îți propui un dress code formal sau unul mai îndrăzneț precum: animal print, all black, all white, western, anii 80, etc. gândește-te la cum vă veți simți atât voi, cât și invitații voștri.
M-as bucura să-mi lași mi un mesaj în formularul de contact cu data nunții. De-abia aștept să surprind cele mai frumoase amintiri de la nunta voastră.