Hostinar

decoratiuni nunta
Hostinar

Hostinar

Fotograf tanar, entuziast, creativ si in plina ascensiune, care incearca sa surprinda emotiile tale in fotografii de neuitat.

Lista celor mai importante decoratiuni pentru nunta

Bucurie, entuziasm, nerăbdare și o doză mică de stres. Sunt stările emoționale firești pentru orice cuplu care dorește să-și planifice nunta sau care deja a început pregătirile.

Deseori, viitorii miri tind să se concentreze foarte mult pe alegerea ținutei, a bisericii, programarea la starea civilă, selectarea restaurantului potrivit, a verighetelor, muzicii și a fotografului de nuntă în Brăila. În afară de aspectele majore menționate, există și alte detalii pe care trebuie să le luați în calcul: decorațiunile pentru nuntă.

Întrucât există numeroase ornamente pentru cununii, am decis să alcătuiesc o listă cu cele mai importante dintre acestea. Vă invit să o descoperiți!

Decorațiunile pentru nuntă: un plus de eleganță      

 1. Accesoriile pentru mireasă și invitați
 2. Buchetul miresei și al nașei

Indicat este să alegeți cele două buchete în funcție de tipul de nuntă la care visați astfel încât acestea să fie în ton cu tematica. De asemenea, este important să aveți în vedere design-ul rochiei de mireasă, dar și aspectul ținutei pe care o va purta nașa.

 1. Cocardele

Sunt acele mici ornamente confecționate din flori artificiale care se prind invitaților în piept. De regulă, pentru rudele apropiate, cocardele au un model diferit de cel al celorlalți invitați.

Cocardele nașilor sunt mari și mai elegante, iar cele ale socrilor sunt mici și au un aspect mai simplu decât cele ale nașilor.

 1. Accesoriile pentru cununie și recepție
 2. Lumânările

Pentru cununia religioasă aveți nevoie de 2 lumânări de dimensiuni mai mari. Pe piață există o diversitate de modele, decorate cu variate flori, din care le puteți alege pe cele care se potrivesc tematicii nunții voastre.

 1. Coșuleț pentru cocarde

Un coșuleț încăpător, decorat simplu și elegant vă este foarte util în ziua nunții. Mai mult decât atât, sfatul meu este să pregătiți cocardele din timp și să le fixați bolduri pentru a-i fi mai ușor miresei să le atașeze de ținuta invitaților.

 1. Bol pentru orez

În diverse zone ale țării, se obișnuiește să se arunce cu orez peste miri la ieșirea acestora din biserică. Tradiția simbolizează norocul și prosperitatea în viața de familie.

 1. Pernuța pentru verighete

Deși este un obicei împrumutat din afara țării, pernuța aduce un plus de rafinament nunții. Imaginați-vă cât de frumos va fi ca verighetele voastre să fie așezate pe un astfel de accesoriu, care respectă tematica nunții voastre. Superb, nu-i așa?

 1. Paharele de șampanie pentru miri

Paharele de șampanie cu care mirii întâmpină invitații la restaurant sunt deseori diferite. Ele pot fi personalizate în funcție de preferințe cu data nunții sau cu numele vostru.

Cu siguranță vă veți uita la ele peste ani și vă veți aminti cu drag de acea zi specială.

 1. Suporturi pentru carduri

Sunt acele decorațiuni pentru nuntă folosite pentru a numerota mesele de la restaurant astfel încât fiecare invitat să știe unde să se așeze. Totodată, există și varianta ca în loc de numărul mesei, să așezați numele familiilor care vor sta la respectiva masă.

 1. Carte pentru oaspeți

Printre obiceiurile moderne de la nunți se numără și cartea pentru oaspeți. În esență, este un caiet decorat în stilul nunții, în care invitații vă pot scrie urările lor și impresiile de la nuntă.

Bineînțeles, este și o amintire de care vă veți bucura ori de câte ori vă veți dori să retrăiți acele momente.

 1. Cutia pentru daruri

Poate fi un cufăr, căsuță, mașină sau orice alt obiect reprezentativ pentru tema nunții voastre. În acest mod, invitații vă pot dărui mai ușor plicurile cu bani, fără a fi nevoiți să vi le înmâneze personal.

Acum că am făcut trecerea în revistă a decorațiunilor pentru nuntă, este timpul să verificați propria voastră listă și să vedeți dacă ați omis ceva sau nu.

Mult spor și energie vă doresc!