Hostinar

fotograf profesionist
Hostinar

Hostinar

Fotograf tanar, entuziast, creativ si in plina ascensiune, care incearca sa surprinda emotiile tale in fotografii de neuitat.

Întrebări și răspunsuri despre activitatea mea de fotograf profesionist

Vă gândiți să spuneți în curând cel mai important „da”? Ați început deja pregătirile și sunteți în căutarea unui fotograf pentru nuntă? Atunci cu siguranță aveți deja o listă cu nelămuriri privind colaborarea cu acesta.

Datorită numeroaselor experiențe avute de-a lungul timpului cu oamenii, am învățat că la baza oricărei colaborări de succes se află setul de așteptări al clienților. Întrucât apreciez transparența și îmi doresc ca fiecare parteneriat să fie unul reușit, m-am decis să răspund și în scris celor mai frecvente întrebări legate de activitatea ca fotograf profesionist care mi se adresează.

Cum se desfășoară activitatea mea ca fotograf profesionist?

  1. Cu cât timp înainte de nuntă este indicat să mă contactați?

După cum povesteam în articolul despre planificarea unei nunți de vis, majoritatea fotografilor au numeroase cereri, de aceea vă recomand să îl contactați pe cel dorit la cununie cât mai curând posibil.

În ceea ce mă privește, ideal este să luați legătura cu mine cu cel mult 1 an de zile înainte de eveniment, deoarece obișnuiesc să stabilesc în fiecare an agenda cununiilor pentru care sunt solicitat. De asemenea, dacă începeți să căutați un fotograf profesionist de nuntă cu 12 luni înainte, veți avea timp suficient pentru a vă documenta despre fotografia de nuntă și pentru a căuta persona potrivită.

Țineți minte: în afară de portofoliul său, este important să vă placă de fotograf ca om și să simțiți că puteți avea o colaborare cu respectiva persoană.

  1. Care este stilul meu de fotografiere?

Încă de la începutul activității mele ca fotograf profesionist, din anul 2012, mi-a plăcut să fotografiez nunta așa cum se desfășoară, fără să intervin în cursul normal al evenimentului pentru a realiza un anumit tip de fotografie. De fiecare dată, încerc să mă amestec printre invitați și să suprind emoțiile și conexiunile dintre oameni.

Ca stil de fotografiere agreat, cel mai mult îmi place cel fotojurnalistic.

  1. Ce include pachetul meu de servicii?

O colaborare cu mine presupune fotografierea tuturor momentelor de la nuntă, ședințele foto de dinainte de cununie sau după realizarea acesteia și servicii de print. Ofer întotdeauna mirilor albume de tip photobook, ce au coperta din lemn sau din piele.

În funcție de preferințele și gusturile voastre, albumele pot fi personalizate.

  1. Ce tipuri de ședințe foto realizez?

Ședințele foto de tip portret le realizez în ziua nunții, în locații pe care de regulă le sugerez, dar pe care voi le alegeți. În esență, eu pun accent pe voi și pe imortalizarea emoției pe care mi-o transmiteți, si nu pe locație sau fundal în sine.

Indiferent de locație, datoria mea ca fotograf profesionist este să vă ajut să vă relaxați, să vă detașați de restul evenimentului și să vă creez atmosfera ideală astfel încât voi să fiți atenți unul la celălalt și să puteți interacționa în voie.

Propunerile de locație pentru ședințele foto portret le aleg în funcție de sentimentele pe care voi mi le transmiteți. Spre exemplu, pot realiza fotografiile într-un cadru urban,  pe străduțe vechi, cu clădiri, linii și unghiuri aparte sau pot face pozele în natură, într-un colț verde plin cu flori.

Ședințele foto de dinainte sau de după cununie se pot realiza oriunde doriți. Detaliile le vom stabili împreună și în funcție de dorințele voastre, putem merge la mare sau la munte, într-o anumită zonă a unui oraș boem, în zone urbane moderne, în unele localități cu o atmosferă tradițională sau chiar într-un muzeu al satului.

  1. Câte ore sunt prezent la nuntă?

În ziua nunții, sunt alături de voi din momentul în care realizați toate pregătirile până a doua zi dimineață, după petrecere, când are loc de regulă legătoarea miresei.

De asemenea, înainte de nuntă, obișnuiesc să mă întâlnesc de câteva ori cu mirii, să bem o cafea împreună și să îi ajut cu sfaturi și recomandări privind alegerea rochiei de mireasă, a costumului de ginere, a verighetelor și a unui organizator de evenimente. Totodată, deseori realizez cu mirii până și programul după care urmează să se desfășoare nunta.

  1. Cum se realizează selecția fotografiilor care vor fi editate?

Procesul de selecție al fotografiilor implică ștergerea acelor cadre care sunt duble sau care nu sunt potrivite pentru a fi editate, din punct de vedere estetic. Fotografiile rămase sunt toate editate și livrate pe un memory stick, într-o cutiuță, ambele personalizate.

  1. Care este numărul de poze pe care îl livrez?

Este dificil de garantat un număr exact de poze pe care îl primiți, întrucât acesta depinde de amploarea nunții și de modul în care se desfășoară. În general, livrez pe suport digital aproximativ 900 de fotografii.

  1. Realizez fotografii de nuntă și în alte orașe, în afară de Brăila?

Dacă sunt solicitat, sunt bucuros să fotografiez oriunde în țară.

  1. Fotografiile noastre vor apărea în mediul online?

Toate fotografiile postate în mediul online apar doar în urma acordului mirilor în acest sens.

Sper că toate aceste întrebări legate de activitatea mea ca fotograf profesionist și detaliile oferite să vă ajute să vă formați o perspectivă de ansamblu privind o colaborare cu mine.

Viață lungă, fericită și împlinită vă doresc!