Hostinar

intrebari despre nunta
Hostinar

Hostinar

Fotograf tanar, entuziast, creativ si in plina ascensiune, care incearca sa surprinda emotiile tale in fotografii de neuitat.

Cele mai comune dispute ale „mirilor”: intrebari frecvente despre nunta

Trebuie să recunosc: pregătirile pentru nuntă nu sunt deloc ușoare. Între atâtea detalii de stabilit, aspecte de rezolvat, deseori se întâmplă să aveți păreri diferite și să nu reușiți să ajungeți la un numitor comun din varii motive.

Vă mărturisesc că știu sentimentul. Acum câțiva ani, când eu și soția mea eram în febra pregătirilor pentru nuntă, ni s-a întâmplat să descoperim că aveam viziuni diferite asupra nunții și, de aici, s-au născut și “mici” dispute. Bineînțeles, toate dezacordurile se pot rezolva rapid dacă știm să ne concentrăm asupra esențialului.

Astfel, m-am decis să vă împărtășesc o listă cu cele mai frecvente întrebări legate de nuntă pentru a evita să vă stresați mai mult decât este nevoie în anumite situații.

Întrebări frecvente despre nuntă și modalități de rezolvare a micilor „dispute

  1. Tipul de nuntă dorit

Să presupunem că unul dintre voi are o viziune tradițională asupra nunții, iar partenerul sau partenera își dorește o cununie bazată pe o anumită tematică. Într-adevăr, există mai multe tipuri de nunți, însă, în funcție de preferințele voastre, puteți îmbina tradiționalul cu modernul.

Nunta este despre voi și dorințele voastre. Prin urmare, sfatul meu este să discutați sincer, să alcătuiți o listă cu elementele pe care vi le doriți cel mai mult la nuntă și să le îmbinați de asemenea natură încât să fiți amândoi mulțumiți de rezultat.

  1. Alegerea nașilor

Fără îndoială, fiecare dintre voi are o afinitate spre anumite persoane. Sau poate dintotdeauna v-ați dorit ca anumiți prieteni să vă fie nași. Oricare ar fi situația, nu uitați că rolul nașilor este acela de părinți spirituali.

Indicat este să alegeți acele persoane pe care într-adevăr vă puteți baza în situațiile grele, care vă ajută cu sfaturi, cu gânduri bune și vă sunt alături indiferent de context. În cazul în care nu reușiți să ajungeți la un acord și fiecare își dorește din tot sufletul ca un alt cuplu să le fie nași, există și varianta să aveți două perechi de nași.

  1. Lista cu invitați

Este un alt subiect delicat, aș putea spune, mai ales dacă intenționați să invitați persoane pe care partenerul sau partenera nu și-i dorește neapărat la nuntă sau să organizați o cununie restrânsă.

Oricare ar fi contextul, cea mai bună modalitate de rezolvare este să faceți liste diferite, pe categorii: rude – aici puteți avea în vedere doar rudele de gradul întâi, prieteni – bineînțeles, pe cei mai apropiați și colegi – aceia care vă sunt cei mai dragi.

La final, în funcție de numărul oamenilor la care v-ați gândit, puteți decide dacă mai sunt și alte persoane pe care vă doriți să le chemați și pe care poate le-ați omis sau nu.

Tot la capitolul invitații, apare deseori și dilema modelului de invitație potrivit. Pentru a putea decide mai ușor, vă invit să citiți articolul cu recomandări pentru selectarea invitațiilor de nuntă.

  1. Selectarea locației pentru recepție

Atunci când vorbim despre locația ideală pot apărea dispute în ceea ce privește costul de închiriere sau varietatea meniului.

Situația se poate rezolva mult mai ușor decât credeți. Începeți prin a vă familiariza cu cele mai importante criterii privind alegerea restaurantului pentru recepție. Odată ce veți avea în vedere elementele de bază, vă va fi simplu să analizați ofertele pieței și să o alegeți pe cea care se potrivește dorințelor voastre.

  1. Fotograful potrivit

O vorbă din popor spune că gusturile nu se discută, însă, în ceea ce privește organizarea nunții, ele se pot dezbate intens. 😊

Fotograful pentru cununie nu este excepția de la regulă, întrucât este persoana responsabilă să surprindă într-un mod autentic unele dintre cele mai emoționante trăiri din viața de cuplu. Prin urmare, este esențial să acordați o atenție sporită acestui subiect.

În cazul în care vă este dificil să alegeți persoana potrivită, vă sfătuiesc să luați în considerare cele mai importante elemente privind alegerea fotografului pentru nuntă. În acest mod, veți ști exact care sunt aspectele pe care trebuie să le analizați înainte de a contacta o anumită persoană.

În încheiere, mai am un singur sfat, inspirat tot din experiența personală: priviți aceste mici „dispute” ca pe un proces constructiv. Fiecare dintre întrebările frecvente legate de nuntă vă ajută de fapt să planificați o cununie de vis.

Iubiți-vă mult și bucurați-vă din plin de fiecare moment organizatoric!