Hostinar

fotografnuntabraila
Hostinar

Hostinar

Fotograf tanar, entuziast, creativ si in plina ascensiune, care incearca sa surprinda emotiile tale in fotografii de neuitat.

Stilul tradițional la nuntă

Fie că îți plac dansurile sau obiceiurile populare sau simți nostalgia nunților de altădată de la țară, stilul tradițional de nuntă este o alegere pentru din ce în ce mai multe cupluri. Costumele tradiționale și obiceiurile populare din toată țara sunt readuse la viață în timpul nunților tradiționale.

Mâncarea, momentele cheie ale nunții, cadrele fotografice, toate evocă atmosfera de sărbătoare pe care au avut-o cel mai probabil și bunicii noștri la nunta lor. 

 

Ce face o nuntă să fie considerată tradițională?

Respectă tradițiile și obiceiurile locale. Implică toată familia și reprezintă un eveniment care se desfășoară pe parcursul a mai multe zile. De la pețit la logodnă, de la tradițiile care se respectă în ziua nunții până la ”ciorba de potroace” de a doua zi, aceste tradiții fac parte dintr-un ritual care așează viitorul mirilor pe un făgaș consacrat. 

Poți citi mai multe despre obiceiuri și tradiții de nuntă în România din acest articol: Tradiții de nuntă din România

Printre elementele care dau farmecul nunților tradiționale sunt portul popular ales de miri ca straie pentru acest eveniment, florile de câmp sau de floarea soarelui folosite la buchetul miresei și la aranjamentele florale, împletiturile din coafura miresei și pregătirea casei de sărbătoare. Mâncarea tradițională pregătită cu drag și atmosfera veselă întreținută de hore și de sârbe sunt cele care dau sentimentul de comuniune.

Gustul nunților tradiționale este completat de struguri, mere, pere, toate dând savoare acestei sărbători.

 

De ce ai alege stilul tradițional la nunta? 

 

Indiferent dacă ai crescut într-o familie tradițională, îți plac tradițiile și obiceiurile, consideri că acestea  te reprezintă, fotografiile realizate la nuntă vor reda peste ani atmosfera unică dar familiară. Din punct de vedere fotografic, o astfel de nuntă are un scenariu bine stabilit. Cadrele de familie cu părinții, nașii, bunicii și restul nuntașilor sunt obligatorii. De asemenea, toate elementele de tradiție și obiceiurile, despre care am povestit mai sus, vor fi și ale surprinse în fotografii.

Indiferent dacă ai ales deja stilul tradițional pentru nunta voastră sau v-ați gândit la alt concept, de abia aștept să aflu mai multe. 

 

cu drag,

George, fotograful tău de nuntă