Tic-Tac, Tic-Tac! Sunteți în febra pregătirilor de nuntă? Încă nu ați decis care este restaurantul pentru recepție potrivit sau design-ul uimitor pentru invitațiile de nuntă?
Nu vă faceți griji. Așa cum spune și o vorbă din popor: cu răbdare, treci și marea. Până la urmă, trebuie să vă și bucurați de procesul organizatoric, nu doar să vă stresați.
Și că tot vorbim despre fericire, este timpul să luați o pauză și să vă delectați cu o serie de superstiții de nuntă. Îmi aduc aminte de vremea când eu și soția ne pregăteam pentru cununie, iar persoanele dragi aveau grijă să ne pună la curent cu tot felul de superstiții, care mai de care mai ciudate.
Așa că m-am gândit că ar fi un moment numai bun să lă împărtășesc cu voi și să vă înveselesc ziua.
Superstiții de nuntă: Adevăr sau Minciună?
- Orezul din belșug
Din străbuni, orezul este un simbol al bogăției și prospețimii. De aceea, se obișnuiește ca invitații să arunce cu orez la ieșirea din biserică a mirilor. În acest fel, cuplul este binecuvântat cu o viață prosperă.
Dacă nu ați luat încă în calcul această superstiție de nuntă, este timpul să faceți stocul de orez.
- Șeful în casă
Acum e acum sau, mai bine zis, e care pe care! Tot tradiția vă îndeamnă să vă călcați pe picior în timpul slujbei din biserică.
Schepsisul este să îți calci primul partenerul. Dacă faci acest lucru, înseamnă că tu vei fi cocoșul în casă și că toate deciziile se vor lua în funcție de voia ta.
Rămâne să descoperiți voi de care parte a baricadei veți fi.
- Noroc cu carul
Există două teorii aici. Prima se leagă de condițiile atmosferice, deci nu uitați să verificați aplicațiile meteo. Se spune că dacă plouă în ziua nunții, cuplul va avea noroc toată viața.
Cea de-a doua se referă la exprimarea emoțiilor. Cel mai bine este să îi încurajați pe invitați să plângă de emoție, întrucât acest fapt este privit ca fiind aducător de noroc.
- Alungarea ghinionului și a spiritelor rele
Recomandarea mea este să faceți o listă, deoarece sunt multe lucruri de făcut. Să le descoperim…
- spargerea unui obiect din sticlă;
- este bine ca mireasa să poarte vălul unei femei care se simte împlinită în căsnicie pentru a fi ferită de deochi;
- mirele trebuie să își treacă soția peste pragul de la casă în timp ce o ține în brațe, astfel spiritele rele care se află pe prag nu le vor putea fura fericirea;
- evitarea purtării bijuteriilor din perle, întrucât atrag tristețea în cuplu;
- organizarea nunții într-o zi care nu coincide cu zilele voastre de naștere.
- Buchetul de mireasă și jarteaua
Și prietenii voștri au nevoie de o mână de ajutor, și Cupidon la fel. Îi este greu să facă treaba de unul singur.
Așa că nu uita, draga mireasă, să arunci buchetul spre domnișoarele de onoare la sfârșitul cununiei. Cu puțin noroc, una dintre prietenele tale se va mărita curând.
Iar tu, dragă ginere, ai grijă să arunci jarteaua spre cavalerii de onoare. Doar este timpul să se așeze și ei la casele lor, nu-i așa?
Lăsând gluma la o parte, fie că sunteți adepții superstițiilor de nuntă sau nu, important este să planificați cununia așa cum vă doriți.
Sper că toate aceste informații v-au făcut să mai uitați din grijile organizatorice și v-au smuls câteva zâmbete.
O viață plină de bucurii și momente haioase vă doresc!