Hostinar

tipuri de nunti
Hostinar

Hostinar

Fotograf tanar, entuziast, creativ si in plina ascensiune, care incearca sa surprinda emotiile tale in fotografii de neuitat.

Tipuri de nunti: voua care vi se potriveste?

Pregătirile pentru nuntă pot fi adeseori copleșitoare. Printre atâtea detalii de aranjat, sfaturile prietenilor, recomandările familiei și încercarea de a-i mulțumi pe cei dragi, s-ar putea să simțiți că nu veți reuși să îmbinați toate piesele așa cum vă doriți. Și aici intervine punctul culminant: dorințele voastre.

Din proprie experiență îndrăznesc să vă spun că voi sunteți cei mai importanți în acea zi și că atâta timp cât voi vă veți simți extraordinar, atunci și invitații voștri se vor bucura de eveniment cu aceeași intensitate. Dacă nu ați decis ce stil de nuntă vă reprezintă, vă invit să descoperiți care sunt tipurile de nunți dintre care puteți alege.

 

Tipuri de nunți tradiționale

Cele mai multe dintre cuplurile de miri pe care i-am întâlnit în calitate de fotograf profesionist în Brăila au ales să-și organizeze nunta fie într-un singur stil, fie să îmbine elemente din mai multe tipuri de nunți.

  1. Cununie religioasă

Majoritatea cuplurilor aleg să facă cununia religioasă în aceeași zi cu cea civilă, întrucât este mai eficient să organizezi două evenimente mai mici într-unul singur. Totodată, sunt șanse mai mari ca oamenii dragi să participe la ambele cununii decât dacă acestea ar avea loc în zile diferite.

În cazul în care vă gândiți la această variantă, rezervați-vă data la biserică în timp util, deoarece pot exista multiple cereri. Vă invit să citiți mai multe detalii despre planificarea unei nunți.

  1. Nuntă mare

Dacă vă gândiți să invitați chiar și cele mai îndepărtate rude, atunci cu siguranță o cununie mare, de familie, este ceea ce vi se potrivește. Atenție însă să scrieți din timp lista și să vă asigurați că nu omiteți pe nimeni.

Și, mai mult decât atât, începeți cât mai curând să analizați ofertele restaurantelor care au o capacitate de sute de persoane.

  1. Nuntă simplă

Pentru aceia dintre voi care preferă intimitatea și evenimentele restrânse, nunta simplă, clasică este o alegere potrivită. Veți putea astfel să invitați doar familia și cele mai apropiate rude și cunoștințe. Iar, în funcție de preferințe, există probabilitatea să investiți un buget mai mic decât în cazul altor tipuri de nunți.

Stiluri de nunți moderne

Trend-ul ultimilor ani este ca nunta să aibă la bază un concept sau o temă în jurul căreia să fie alese toate celelalte aspecte ale unui cununii: de la rochia de mireasă și costumul de ginere, până la cele mai mici elemente decorative.

În funcție de dorințele și gusturile voastre, vă recomand să luați în calcul următoarele stiluri de nuntă.

  1. Nuntă elegantă

O cununie elegantă vă va face să vă simțiți precum cuplurile regale. Rafinamentul și decorul luxos sunt piesele centrale ale unei astfel de nunți.

Principiul de bază constă în alegerea unei cromatici simple, dar de impact, care să influențeze selectarea celorlalte elemente din cadrul nunții.

  1. Nuntă rustică

Elementele centrale în acest caz sunt decorațiunile din lemn, atmosfera feerică și paleta de culori galben, portocaliu, maro. De asemenea, dacă ideea închirierii unui restaurant pentru recepție nu vă surâde, nunta rustică se poate organiza și în aer liber.

  1. Nuntă vintage

Întoarcerea în timp este cea mai potrivită definiție, deoarece exprimă perioada anilor ’20 – ’70. Broderia, dantela și nunațele de bej sunt principalele caracteristici ale acestei nunți, astfel că va trebui să alegeți decorațiunile cu mare atenție.

  1. Nuntă tematică

Fie că sunteți fani ai balurilor mascate, actorilor de la Hollywood sau formațiilor rock, spre exemplu, există numeroase opțiuni pentru a vă crea povestea favorită.

Indiferent de tipurile de nunți care vă atrag, important este să vă bucurați din plin și de procesul de organizare al cununiei.

Decizii inspirate vă doresc și o nuntă de vis!