Vinul este un produs rafinat care completează meniul de nuntă. Primul pas este să alegi meniul. Apoi vei putea alege vinul potrivit. Ideal este să alegi un sortiment care să fie pe masa invitaților încă de la început. Poți discuta cu managerii restaurantului și alege opțiunea care vi se potrivește cel mai bine: vinul inclus în meniu sau achiziționat pe cont propriu.
La nuntă, se recomandă servirea a minimum două sortimente de vin: alb și roșu. Iar dacă vrei să știi cum să calculezi necesarul de vin, ideal e să iei în calcul cel puțin 250 ml de vin alb pentru fiecare invitat și 250 de ml de vin rosu, cu toate că vinul alb este cel mai consumat. O altă variantă, mai simplă, este să calculezi necesarul cu o sticlă de 0,75 ml de invitat. Iar vinul alb să fie în proporție de peste 60 %. La cantitatea de vin nu uita să adaugi sampanie, 200 de ml/ pentru fiecare invitat, cât și alte băuturi: cafea, bere, apa, suc, limonadă sau chiar ceai.
Invitații își vor aduce aminte multă vreme cum s-au simțit la nuntă, iar micile detalii, cum este gustul unui vin bun, contează.
Cum te poți asigura că și cei care au venit cu mașina la nuntă au parte de aceeași experiență?
Descoperă vinul fără alcool
Este o alegere foarte bună să le oferi invitaților ocazia să ciocnească un pahar de vin, fără să își asume niciun risc. Experiența și gustul sunt aceleași. Adevăratul vin fără alcool este produs din vin care a fost fermentat cu drojdii și care a trecut printr-un proces de vinificare, iar apoi a trecut printr-un proces suplimentar de îndepărtare a alcoolului. Drojdiile și procesul de vinificare reprezintă cea mai mare diferență între vinul fără alcool și sucul de struguri. Pe scurt, toate vinurile (cu sau fără alcool) încep la fel: strugurii sunt mai întâi fermentați și transformați într-un produs alcoolic. Apoi, vinurile fără alcool trec printr-un proces de dezalcoolizare.
Nunta la cramă
Cauți o locație unică și îți place vinul deosebit? Nunta la o cramă poate fi soluția care să rezolve mai multe nevoi. Podgoriile pot crea o atmosferă romantică, rustică. De obicei, pe pajiștea de lângă podgorie se amenajează un cort mare, sub care sunt așezate mese și scaune din lemn masiv pentru a respecta stilul cramei. Dacă alegi ziua nunții în perioada coacerii strugurilor, aceștia pot completa cu eleganță aranjamentele florale. Feliile de buturugă pe post de suport de farfurie îmbogățesc decorul natural.
O sticlă de vin cadou
O sticlă de vin cadou, oferită invitaților la plecare, poate fi o idee bună. E o ocazie să păstreze ”gustul” nunții voastre și după eveniment. Iar dacă vinul oferit este însoțit de o poveste, cu atât mai mult experiența oferită va fi una personală.
Vinul și fotografiile de nuntă
Vinul și fotografiile fac echipă bună împreună. Nu doar pentru că invitații sunt ceva mai relaxați după un pahar de vin dar și pentru că vinul are o eleganță aparte. Vinul creează multe ocazii de socializare de-a lungul nunții. Iar pozele în care invitații ciocnesc un pahar de vin cu mirii sunt nu doar clasice ci și printre cele mai apreciate.
Am aflat recent și o nouă tradiție care leagă strugurii de nuntă: zdrobirea strugurilor cu picioarele, mai exact cei doi miri sar într-o găleată plină cu struguri. Scopul fiind unul singur – distracție.
Indiferent că alegi să faci nunta într-o podgorie sau într-un restaurant, un vin bun ajută la crearea unei, experiențe de neuitat iar fotografiile vor fi uimitoare.