Hostinar

alegerea restaurantului pentru nunta
Hostinar

Hostinar

Fotograf tanar, entuziast, creativ si in plina ascensiune, care incearca sa surprinda emotiile tale in fotografii de neuitat.

Sfaturi pentru alegerea restaurantului pentru receptie

Sunteți deja în febra pregătirilor pentru cununie? Ați început căutările pentru un restaurant de nuntă adecvat petrecerii voastre? Sunteți indeciși care dintre ofertele consultate până acum se potrivesc dorințelor voastre?

Înțeleg exact prin ce treceți. Acum câțiva ani, eu și soția ne aflam în aceeași situație. Obișnuiam să mergem la multe restaurante, să alergăm în stânga și în dreapta, după cum spune o vorbă din popor, ca la un moment dat să realizăm că nici măcar nu era necesar să avem o listă interminabilă de oferte. Era îndeajuns ca opțiunile pe care le luam în calcul să respecte cerințele noastre.

De aceea, am decis ca în acest articol să împărtășesc cu voi cele mai importante sfaturi de care eu și soția am ținut cont pentru a alege mai ușor restaurantul pentru recepție.

Restaurantul de nuntă mult dorit: Criterii de selecție

  1. Bugetul

Resursele financiare de care dispuneți sunt criteriul de bază. Restaurantul de nuntă nu este singurul aspect al cununiei pentru care va trebui să alocați o sumă considerabilă de bani. Prin urmare, vă recomand să faceți câteva calcule înainte și să stabiliți un buget aproximativ.

Nu uitați: planificarea nunții de vis include și alte aspecte la fel de importante.

  1. Locația restaurantului

Restaurant situat în oraș sau în afara orașului? Depinde de preferințele voastre, dar și de locația bisericii la care se va desfășura ceremonia religioasă.

La majoritatea evenimentelor la care am participat în calitate de fotograf de cununie, mirii își doreau ca restaurantul pentru recepție să nu fie amplasat prea departe de biserică pentru a le fi ușor să ajungă.

În cazul în care, din varii motive, preferați un restaurant în afara orașului, trebuie să luați în calcul și mijloacele de transport până acolo astfel încât toți invitații să ajungă cât mai simplu.

  1. Capacitatea restaurantului

În funcție de numărul de invitați, trebuie să verificați care este capacitatea maximă a respectivei locații. Sunt situații în care unii invitați vor confirma în ultimul moment venirea lor la nuntă.

Prin urmare, este indicat să vă luați o mică marjă de eroare și să nu selectați un restaurant a cărui capacitate este egală cu numărul invitaților, dar nici unul cu o capacitate mult prea mare, întrucât restaurantul va părea ulterior gol.

  1. Tematica cununiei

Tipul de nuntă la care visați este și el un criteriu esențial. Astfel că trebuie să vă asigurați că decorul restaurantului pentru nuntă se îmbină cu tematica cununiei. De asemenea, în cazul în care vă doriți să adăugați anumite elemente decorative, nu uitați să întrebați în avans în ce măsură se pot realiza și dacă implică costuri suplimentare.

  1. Ofertele pentru meniu

Studiați cu atenție câte feluri de mâncare sunt incluse în meniu și tipul acestora. Bineînțeles, luați în calcul dacă preferați mâncarea tradițională sau nu.

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont în alegerea meniului sunt invitații voștri. S-ar putea ca printre aceștia să fie persoane alergice la anumite alimente sau ingrediente ori să aibă intoleranță la gluten, spre exemplu. În consecință, solicitați proprietarilor de restaurante pentru nuntă și aceste  informații.

Și, nu în ultimul rând, întrebați dacă tortul de nuntă este inclus în oferta meniului sau nu, ori dacă angajații restaurantului se pot ocupa de realizarea lui. În caz contrar, va trebui să căutați o cofetărie sau un laborator de prăjituri pentru a comanda tortul.

  1. Dimensiunea ringului de dans

Sigur vă doriți să dansați până dimineață alături de invitații voștri. De aceea, este esențial să vă asigurați că ringul este cât mai spațios. Totodată, luați în calcul și dispunerea meselor astfel încât toți invitații să aibă acces cât mai ușor către ringul de dans și o priveliște de ansamblu asupra lui.

  1. Terasă/Piscină

În funcție de decorul și atmosfera pe care vi le imaginați, s-ar putea să vă doriți ca restaurantul pentru nuntă să aibă piscină, mai ales dacă cununia va avea loc primăvara sau vara, sau o terasă spațioasă.

Sper ca toate aceste informații să vă ajute să luați cea mai bună decizie.

O recepție memorabilă vă doresc!